Small bug - planting does not work.

Locked
PsiGuy60
Posts: 52
Joined: Mon Mar 24, 2014 5:18 pm

Small bug - planting does not work.

Post by PsiGuy60 » Mon Mar 24, 2014 5:42 pm

As of the latest version (5.2b2) my Japanese villagers aren't planting rice. The job does occur, along with the animation, and land is being tilled into farmland on the rice paddy. However, no rice plants appear.

Will report if this happens with other Millenaire crops.

Minecraft version: 1.7.2
Forge version: 10.12.0.1047
Millenaire version: 5.2.0b2

User avatar
Daziman
Posts: 4
Joined: Tue Mar 18, 2014 5:57 am

Re: Small bug - planting does not work.

Post by Daziman » Tue Mar 25, 2014 7:06 pm

The vines aren't working either, and it isn't a problem with the villager, but from the plants, because i cheated to create vines in my inventory, I paid to the chief to be able to plant them and i couldn't, i had the same problem as the villagers.

PsiGuy60
Posts: 52
Joined: Mon Mar 24, 2014 5:18 pm

Re: Small bug - planting does not work.

Post by PsiGuy60 » Wed Mar 26, 2014 5:22 pm

Daziman wrote:The vines aren't working either, and it isn't a problem with the villager, but from the plants, because i cheated to create vines in my inventory, I paid to the chief to be able to plant them and i couldn't, i had the same problem as the villagers.
Can confirm it's the same for all plants - I setup a flat world, spawned one village of each culture, spawned in iron until I could buy the ability to plant everything, then tried them all side by side. None of them worked.

123guy
Posts: 20
Joined: Sat Feb 15, 2014 3:23 pm

Re: Small bug - planting does not work.

Post by 123guy » Wed Mar 26, 2014 5:36 pm

Having the rice problem in my Japanese village. The women all go to the rice paddy, get the 'Planting Rice' messing above their heads, tile the land but simply cannot plant the rice. The wheat farm in the same village works perfectly though.

PsiGuy60
Posts: 52
Joined: Mon Mar 24, 2014 5:18 pm

Re: Small bug - planting does not work.

Post by PsiGuy60 » Wed Mar 26, 2014 5:42 pm

123guy wrote:Having the rice problem in my Japanese village. The women all go to the rice paddy, get the 'Planting Rice' messing above their heads, tile the land but simply cannot plant the rice. The wheat farm in the same village works perfectly though.
Same for me - wheat works, as does sugarcane in a Hindi village, but none of the Millénaire plants do.

LordHypnos
Posts: 8
Joined: Wed Mar 26, 2014 9:40 pm

Re: Small bug - planting does not work.

Post by LordHypnos » Wed Mar 26, 2014 9:44 pm

Hey guys,
I have the same issue, and it seems it is linked to the building progress. I have only one peasant in my japanese village, and he is walking over to the rice farm over and over again, gets the message "planting rice" but doesn't do anything. He isn't even tilling the dirt blocks. Then, after a while, he goes to the building site of the current building (it is a new watchtower), but he just stands there and does nothing.

Why? Just why? I want some progress in my village!

fede2411
Posts: 13
Joined: Sun Mar 30, 2014 2:36 am

Re: Small bug - planting does not work.

Post by fede2411 » Sun Mar 30, 2014 2:47 am

the same thing happens to me with all cultures. thes stand with the rice,maize,vine,etc in their hands and stay all day without planting anything. 2 of my hindu workers are now wasting all their day planting "invisible" crops. (i dont know if this happens to me only but when they plant i hear a noise as if they were placing stone blocks super fast
Attachments
2014-03-29_23.45.50.png
2014-03-29_23.45.50.png (445.08 KiB) Viewed 3027 times

User avatar
Daziman
Posts: 4
Joined: Tue Mar 18, 2014 5:57 am

Re: Small bug - planting does not work.

Post by Daziman » Sun Mar 30, 2014 3:46 am

In the version b3 this problem was solved (apparently)

Luc9986
Posts: 39
Joined: Mon Mar 24, 2014 3:16 am

Re: Small bug - planting does not work.

Post by Luc9986 » Sun Mar 30, 2014 4:26 am

I'm using b4 in single player and it appears to be solved

PsiGuy60
Posts: 52
Joined: Mon Mar 24, 2014 5:18 pm

Re: Small bug - planting does not work.

Post by PsiGuy60 » Tue Apr 01, 2014 3:23 pm

A mod can close this. Fixed as of 5.2b3.

Locked